Illustration

En bild säger mer än tusen ord

Komplettera dina texter, hemsidor, annonser eller filmer med illustrationer!

En illustration kommunicerar, berättar, utbildar och förmedlar känslor. Den hjälper stora mängder text att bli intressant. Den lockar ögat till sig som en text aldrig kan göra. Den sparar tid eftersom den säger mer än tusen ord. Chansen att någon vill läsa en lång text ökar med intressanta illustrationer som stöd.

Vad är en illustration?

En illustration är en tecknad bild som kommunicerar något. Oftast förekommer den i kombination med en text. Det är precis där den gör mest nytta för ditt företag.

Illustrationer finns nästan överallt där vi rör oss: På förpackningar, i annonser, som stöd till texter eller i läroböcker och utbildningsmaterial. Men även i brädspel, dataspel eller på menyer, bruksanvisningar och på många fler ställen. Illustration kan användas i princip var som helst där du vill förmedla ett budskap.

Så arbetar jag med illustrationer

Mina illustrationsuppdrag börjar ofta med att jag sätter mig ner tillsammans med beställaren. Tillsammans tar vi fram ett manér som passar grundidén och budskapet.
Sedan skissar jag och stämmer av med beställaren en första gång.

I nästa steg färglägger jag och därefter kommer ännu en avstämning. Sedan anpassas illustration till slutanvändning. Den omvandlas till olika bildformat, anpassas till skärmstorlekar med olika upplösningar eller en färgprofil som passar printade illustrationer och anpassas till fyrfärgstryck.

Jag har illustrerat hela mitt liv

När jag säger att jag har illustrerat och arbetat med illustrationer hela mitt liv, överdriver jag inte. Båda mina föräldrar är illustratörer. Som barn lekte jag i deras ateljé. De hade ett stort bibliotek, projektorer för att överföra fotografier till pappersyta och en enorm mängd konstnärsmaterial. Den miljön gjorde mig kreativ, nyfiken och utmanade mig att ta mig an hantverket. Jag följde i deras fotspår – och ångrar det inte en sekund.

Jag gjorde mitt första jobb som illustratör som sjuttonåring, uppdraget fick jag på ett tåg mellan Malmö och Hamburg. Jag fick 500 kronor i handen – och kunden använder illustrationen än idag.