ANIMATION

Ett rörligt budskap lockar alltid mer

På den här sidan publicerar jag korta animationer. Dessa små snuttar gör jag för att dels visa vad jag kan göra och dels i självutbildande syfte. Till exempel för att testa en ny programvara, en ny stil eller eller en ny teknik.

Vad är nyttan med animation?

Animationer, alltså rörliga bilder i kombination med ljud, drar givetvis till sig betraktarens intresse på ett ännu mer effektiv än en stillbild. Vi ser allt mer rörliga budskap omkring oss. Skärmar ersätter print och den nya tekniken skapar större möjligheter att kommunicera.

Mitt intresse för animation

Animationer är spännande skapa. Jag studerade 2D-animation i Vancouver i slutet av 1990-talet. På den tiden tecknade vi på papper och “flippade” 5 teckningarna åt gången mellan fingrarna för att se hur de rörde sig. Det har hänt en del sedan dess. Idag kan jag animera, teckna, ljudsätta och färglägga i ett och samma program. På den här sidan kan ni följa mig på resan där jag utvecklar mina förmågor inom animation.

Spela videoklipp
”Animerad logga”. Här testar jag att animera vectorlinjer. Loggan är min fantasiprodukt. Software: After Effects och Illustrator.
Spela videoklipp
”Hoppande fisken” Här provar jag att animera och illustrera ”frame by frame” enbart i Photoshop.
Spela videoklipp

”Generalen walk cycle”. Detta är en blandning av vektorer animerade i programmet Toon Boom och pixel art i Photoshop.

Spela videoklipp

Skolverket informerar föräldrar till barn som närmar sig förskoleåldern