ANIMATION

Ett rörligt budskap lockar mer

Jag producerar animerad film i alla dess former. Kortfilm, förklaringsvideor, animerade annonser, företagsfilm, barnfilm, TV-serier mm.

Kärlek till hantverket

Utmärkande för mitt filmproduktionsbolag är att jag lägger mycket kärlek i bilderna och rörelserna. Målet är alltid att betraktaren ska finna mina filmer intressant, förstå filmerna och minnas dem så länge som möjligt.

Mitt intresse för animation

Animationer är spännande skapa. Jag studerade 2D-animation i Vancouver i slutet av 1990-talet. På den tiden tecknade vi på papper och “flippade” 5 teckningar åt gången mellan fingrarna för att se hur de rörde sig. Det har hänt en hel del sedan dess. Idag kan jag animera, teckna, ljudsätta och färglägga i ett och samma program. I princip kan en enda person skapa en komplett animerad film med sin dator. Min fördel är att jag har många års erfarenhet som illustratör. Steget från illustratör till animatör är inte långt.

Vad är nyttan med animation?
Animationer, alltså rörliga bilder i kombination med ljud, drar givetvis till sig betraktarens intresse på ett ännu mer effektiv än en stillbild. Vi ser allt mer rörliga budskap omkring oss. Skärmar ersätter print och den nya tekniken skapar större möjligheter att kommunicera.

Spela videoklipp

SHOW REEL

Spela videoklipp

Skolverket informerar om nyttan med förskolan

Spela videoklipp

Förklaringsvideo för Lunds Universitet

Spela videoklipp

Animerad annons för Top Formula