Explainer video

Filmsnutten som utbildar, förklarar och underhåller

Filmproduktion är spännade men svårt för den som är ovan, därför tecknar jag först en storyboard till ditt manus som första steg. Det gör att du och jag kan kommunicera lättast kring hur det kan se ut och vi kan se hur bilderna funkar ihop med ditt manus. Har du inget manus? Inga problem, även det kan jag hjälpa till med.

Mina kreativa förklaringsvideor lett till samarbeten med kunder över hela landet. Skolverket, Lunds universitet och IKEA, för att nämna några.

En explainer video kan se ut på lika många olika sätt: animation med lerfigurer, pappersskyltar, rita i sanden eller stop motion. Det är dina ambitioner och min kreativitet som sätter gränserna. Vågar du göra en explainer video som inte liknar någon annan?

Varför en explainer video/förklaringsvideo?

En explainer video, eller förklaringsvideo, är en animerad film som förklarar och utbildar mottagaren i ämnen som kan vara svåra att förstå – eller tråkiga att sätta sig in i. Fördelen med videon är att den förklarar på ett intressant och underhållande sätt.

Du har säkert en stor mängd information som behöver förmedlas. Du behöver berätta för andra företag vad du gör, utbilda dina anställda om dina framtidsvisioner och informera dina kunder om nya tjänster.

Sannolikheten att du fångar och behåller betraktarens intresse är större med ett visuellt intressant medium som en explainer video. När informationen är underhållande, lättförståelig, och pedagogisk ökar chansen att mottagaren tar till sig budskapet.

Statistik, budgetar, framtidsvisioner och värdegrunder som förr presenterades i form av powerpoints eller broschyrer kan jag hjälpa dig att förmedla med en video. Tänk dig att sitta i ett säljsamtal hos en potentiell kund och kunna säga allt du vill på två minuter med hjälp av en explainer! Du glömmer inget, du sparar tid, blir ihågkommen och visar professionalitet.

Med en genomarbetad och noggrant producerad video är risken att du glömmer bort att få med eller förklara viktig information så gott som noll.

En explainer kan användas på event, kongresser, möten, säljsamtal, utbildning, på startsidan på er hemsida, på social medier, Youtube, eller i telefoner. Kort och gott – där det finns en skärm, kan du förmedla ditt budskap på ett enkelt och tydligt sätt.

Spela videoklipp

Skolverket informerar föräldrar till barn som närmar sig förskoleåldern.

Spela videoklipp

Vi hjälper Lunds Universitet förklara begreppet ”rättssociologi”.

Spela videoklipp

Skolverket kommunicerar till Sveriges rektorer om garantin ”läsa, skriva, räkna”.

Spela videoklipp

IKEA berättar om sina IKEA CENTRES.

Spela videoklipp
Skolverket kommunicerar kring ”val av digitala lärresurser”.
Spela videoklipp

Skolverket berättar mer om ”val av digitala lärresurser”.